Samenwerking met

Frank van Eerd

Bakker Frank van Eerd van de Bisschopsmolen 

- Frank van Eerd, De Bisschopsmolen Maastricht

Frank van Eerd kwam voor het eerst in aanraking met lupine via spelt- en lupineteler Raymond Niesten van de Poshoof uit Maastricht. Hij nam Frank mee naar het lupineveld van André Jurrius waar tijdens de Lekker Lupine community-bijeenkomst veel werd gesproken over de voordelen voor de biodiversiteit van de bodem. Toen uiteindelijk gesproken werd over de voedingswaarden van lupine werd het voor Frank echt interessant. In lupine zit namelijk het aminozuur leucine dat bijdraagt aan spierherstel en spieropbouw. Een perfecte peulvrucht dus voor onder andere sporters. Met de voedingswaarden is Frank destijds naar Team Jumbo-Visma gegaan om te kijken welke toegevoegde waarde dit kan hebben voor de wielrenners. Uiteindelijk is lupinemeel toegevoegd aan producten, om zo de juiste eiwitten te kunnen bieden aan topsporters. Een voorbeeld van een van deze producten is onze tritordeum eiwitrijke vegan banketmix. De kennis die is opgedaan binnen Team Jumbo-Visma wordt hedendaags ook gebruikt voor ziekenhuizen zoals het Máxima MC Veldhoven. Voor hen is onze chocoladereep ontwikkeld met extra eiwit, afkomstig van lupine.


Wegens de hoge interesse in lupine blijven wij bij De Bisschopsmolen testen met lupine om deze in meerdere producten toe te kunnen passen.

Contact

Lekker Lupine bv
Postbus 348
6700 AH Wageningen

verkoop@lekkerlupine.nl

instagram: @LuPien Cuisine & Lekker Lupine

Lupine van Nederlandse bodem, klaar voor de markt! Een project van Ekoboerderij de Lingehof voor Lekker Lupine. Mede mogelijk gemaakt door LNV en de EU. Europees fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.